tisdag 26 juli 2011

14 år med Ante idag =)

Idag, för 14 år sen blev det vi =). .upp i Ljustorp efter en kväll med gänget.. Vissa av oss åkte in till stan för att äta på MAX.. på vägen hem satt jag o Ante bredvid varandra, å han höll på med min hand. Sen skulle vi släppa av honom hemma hos sig. När jag klev ut, kysstes vi =) =)..
 Tiden går sjukt fort..

Tiden går rätt fort i magen åxå.. Även om jag tycker att det har varit en väldans lång väntan, o det är ju nu som alla säger att det blir evigheter, när man bara går hemma o väntar.
Igår var vi på ultraljud för att kolla till junior.
Enligt barnmorskan låg han i säte och hon ville även att vi skulle kolla tillväxten, eftersom min mage inte är så stor.
Så igår halv nio satt vi på spänn, iaf jag.. Kan säga att jag var jättenervös. Vet inte egentligen varför, som Ante försökte förklara för mig, att kolla honom ha vi ju redan gjort och då hade han ju både armar o ben, huvud, ja allt.  Men jag var mer inne på att han skulle ha "råkat" fått två huvuden, tappat armarna, ja inte vet jag. Tyckte att det skulle va väldigt otäckt att se. Men jag la mig iaf och fick direkt, innan man knappt hann se vad skärmen visade, så sa hon bara att den här ligger då med huvudet neråt. Så under hela tiden har vi klappat stjärten, fast vi har trott att det är huvudet?! Så ingen vändning här inte =) Allt såg bra ut.
Det var väldigt svårt att se vad som va vad. Men ryggrad, hjärtat o lårbenet såg vi, ja hela alltihopa, fast det blir liksom inte så tydligt. Stackarn har det rätt trångt iaf.
Haha, sen frågade vi lite snällt om hon kunde titta en gång till vad hon såg för kön. Jag vet inte om vi ha börjat tveka på nått sätt, är väl mest att man kunde få det bekräftat igen nu när man ändå skulle få se han.. men men.. det var ju så säkert förra gången som vi kollade så.. Det visar sig om inte annat =)
Hon mätte iaf alla delar, lika som när man är på första ultraljudet för att se så allt växt som de ska. när hon sen var klar, fick man se som ett diagram och på den kurvan låg junior över det mellersta strecket. Så ca 100 g mer än vad dom brukar väga i just den här veckan. Har gått 36+4  veckor nu.
Nu är det nog svårt att se va dom väger, men det var då ingen undernärd liten stackare iaf =)
Så nu känns allt frid å fröjd. Ska väl tvätta några småkläder och packa ner lite i förlossningsväskan.. =)
Kanonkulan


o vi som trott att han också vill se på tv, när det är självaste stjärten han har sträckt upp.


Nu är det dags att dra på sig klänning, ska upp på Ica och handla lite, sen bär det av in till stan,. hämta upp den bästa på sitt jobb o sen åka in på resturang =) =) Gränslös Grill på Oscar blir det.
Solen skiner o det blir nog en mysig kväll.

slutcitat av det hela.
Känns rätt bra att man inte gått upp mer än 12 kg, har en väldigt smidig mage och en bäbis som väger mer än han ska .=) bara hålla ut en liten stund till nu.
puss å kram
E

tisdag 19 juli 2011

Så sött

Nalle Puh o Nasse sitter på en klippa med utsikt över havet. Plötsligt vänder sig Nasse o ser in i ögonen på Puh, o börjar gråta. Puh ger honom en varm kram o håller hans tass i sin tass. Så frågar Nasse, "Kommer du alltid att älska mig, Puh? " Puh fäller en liten tår i havet, o säger: "Nasse, den dagen du hittar den tåren igen, då ska jag sluta älska dig ♥♥♥

måndag 18 juli 2011

Sitt inte så länge Vilde

Jaha, då ha man varit på träff hos barnmorskan idag.. Ante var me han åxå, för att höra hur läget va.. Hur han ligger mm. Urinprov o va de nu va mer som hon kollade såg bra ut.
Han sitter nu i säte. Suck. Allt för att göra sin mama vettskrämd.. usch,. vill inte göra en sån där vändning. Så på måndag ska vi på ultraljud för att kolla hur han ligger o nu ringde just barnmorskan o sa att vi skulle göra tillväxtkoll också, eftersom min mages kurva inte direkt pekar uppåt.
Jag är nu i v 35+1 dag och min mage är 30 cm.  Helt lagom tycker jag iaf =)
Så då kikar dom på måndag och sen får man en ny tid, om inte junior har vänt sig innan dess, vilket skulle vara helt sjukt mirakulöst eftersom han ha varit på tvären hela tiden. Tjurig unge redan nu.
Men men, huvudsaken är att han mår bra och att han också ha fått av all mat jag äter =)
Blev lite stressad av alltihopa, så jag drog in på birsta o köpte amningsbh o amningslinne..åsså råkade det hamna en liten byxa å body i påsen också. Konstigt de där.. eller lite mer skrämmande, för hur ska de sen bli när han ha kommit.. ojoj.. =)

Iaf så har jag hållit på att fixa i lilla rummet..Som nu är klart för tillfälligt. Han måste ju komma ut, bli typ ett halvår, sen kan man börja köpa grejer när rummet väl ska användas.
Frihands-projekt

Åsså fick han en kropp

Åsså tröja å jeans. Ska dock måla ett varv till

Grävde runt i legolådan hos mama o papa

Vet inte riktigt va man ska sätta på hyllan ännu men..

Dyraste rullgardinen för att använda ca 30 cm

Loppisfyndade ju byrå. Sen är det väl klart att ungen ska ha kivilyktor på sitt rum

mm Fotöljen ska jag komma på nått att göra med för att dölja sitt gamla mönster.
Men galet va mycke plats det blir ändå.. ja, inte för att Papa tyckte de.. Hans uttal var : Vart han än klättrar o ramlar, så ramlar han alltid i nånting..  jaja..  Jag blev nöjd iaf.

Nä, ska man kanske göra nått... nä.. ligger o väntar på att Astrid Lindgren börjar. Varje dag kl 15 ligger jag ner, slappnar av och tittar på Pippi, Emil, Lejonhjärta, Rasmus mm.. Alla dom går varje dag kl 15. 
Hur mysigt som helst.
Sen är det väl inte så jättebra planerat, för då när det är slut vid halv fem, och man kommer på att manska handla nått, ja då har ju alla andra också slutat för dagen o alla ska in på Ica. mmm jaja.
Ikväll kommer syster Malin med familj.. Snopet för dom att dom tror att dom ska komma till ett hotell.. haha.. Micke trodde att dom skulle få sova i våran tempur, sova länge, äta frukost till långt in på lunchtimmarna.. nänä.. här är det helt annat. Man få sova på en uppblåsbar madrass, frun i huset springer ner o kissar ett antal gånger varje natt och frukosten serveras från kl 8 på morgonen, sen äre ju dags för lunch? haha... 

Nä, dags att starta tv för dagens vila =)
Kom just på att jag ha glömt att ta kort på vaggan.. Men jag väntar tills nya tyget är tvättat, så provbäddar jag och visar er sen hur den blev.. =)

Ha en bra dag.
Dags för sagostund med Astrid =)
E

torsdag 14 juli 2011

Bilder

God morgon
Idag slog jag upp ögonen halv sju... hm.. är man småbarnsförälder redan? Låg kvar en timme o spelade lite Yatzy på iphonen. (beroende kan man säga)
Stekte ägg till min karl o sen har jag börjat måla vaggan,. det ända i juniors liv som blir lite svart =)
Syster Malin berättade igår att dom kommer hit på måndag, så nu är de bara att köra hårt i cirkusrummet.. Vill ju bli klar/lite mer färdig innan dom kommer.
Rätt fint väder ute idag, men de blåser lite.. kan hända att man lägger sig i solen en sväng, men jag tror inte att det blir någon strand.
Ska vara på Erikshjälpen kl 12 när dom öppnar för att se om jag ska köpa den där byrån.
Sen ska jag börja med väggmålningen... 
Igår kväll innan jag slog igen dom blå med långa ögonfransar, så hittade vi en figur, så nu blire den ist =)
Jaja,.. måla på, hej å hå.
Kan hända att ni måste använda solglasögon när ni ska titta på första bilden nedan ;)

Mumin magen

Vecka 34+6

Smakprov ...å mama å Svärmor, kom inte å säg att allt går i svart ;)

onsdag 13 juli 2011

cirkusrum å svarta bräder

Ja nu va man ju lite dålig på att uppdatera sig igen.
Dagarna går så sjukt fort. Jag kliver fortfarande upp med Ante kl 8. Sen, ja va gö man sen? Tar lite tid innan man kommer igång.. Men jag har målat klart juniors rum, nästan,.. några viktiga detaljer kvar, innan bild kommer =) Sen håller jag på ute i garaget o målar plank till "botten" på altan.. vi ska liksom bygga in den, så man inte ser stolparna mm under.
Sen har det vara mamma fika här, loppisar, mm å mellan 5 å 6 är det bara husmorssysslor som gäller.. Maten ska ju stå på bordet när han som jobbar kommer hem =) Å jag blir bra impad av mig själv.. Ja kan ju =)
Idag tog grundfärgen slut, så då gick jag på vaggan ist.. Den där vaggan.. hm.. nån slags konsig brun, betsad, lackad, ja ja vet inte vad.. gillar inte den iaf.. Så jag tog fram vid snickerifinnish.. målade lite,.. väntade.. målade lite till..åkte på Ikea å fika .. å nu när ja tittar på dom delar jag målat, så nä... bli inge bra..
Tur att lillebror kom hit med halvblank svart igår =) =)... Köpte ett roligt barntyg på Ikea idag, så de få bli lite svartvitt dom första månaderna,..för sen kommer han inte att sakna nån färg alls när han kommer in i sin lilla lya.. haha.. jag ska bara fixa lite till, sen kommer bilder =)..
Ska loppisfynda en byrå imorn, som ja ska fixa till också.. tro att ja vet hur de ska bli nu, men ja ändrar mig hela tiden =)

Annars då? Magen tycker jag ha blivit större,.. tyngre iaf..Rätt jobbigt att gå längre, då jag blir kissnödig HELA tiden.
Han har inte vänt sig, utan ligger helt på tvären.
Jag tar bild imorn så få ni se, ja de lär ju inte synas att han ligger på tvären, men en magbild å lite annat skulle jag ju kunna lägga upp =).
Sjukt jobbig halsbränna har jag än, tuggar i mig nästan en karta tabletter varje dag, men dom funkar, så då spelar de ingen roll..
Måtte han va en långhårig junior =)

Nä, nu ska jag se lite på tv.. om en timme vaknar magen, då äre bara att hålla i sig.. haha..

bilder kommer imorn, jag lovar..

sov gott
E

torsdag 7 juli 2011

Loppat för första gången....

Lite nacktest... får inte bilden att vända sig, så ni få vända på huvet ist.


Jaha, då har man äntligen testat de där med att sälja på loppis ist för att handla på loppis.
För att vara på den säkra sidan, åkte vi och handlade en massa gott att fylla kylväskan med. Kan ju inte bara sitta rakt upp å ner utan att ständigt tugga på nått. Så det blev tunnbrödrullar, fruktsoppa, melon, jordgubbar, muffins, kakor, kaffe o saft.. haha.. men då satt vi ändå från 12-18
Jag o mama rensade lite skåp och fyllde bilen, packade med oss två bord och sen bar det av till Timrå. 
Smarta mama hade bokat tid hos frissan, så hon kom lite efter öppning. När jag hade packat upp allt

Redan när jag hade parkerat bilen, kom det en gubbe, som va mer inne i bilen än utanför medans jag försökte få fram allting.. Han handlade en fisk...i glas, som jag hade satt 10:- på, visade sig sen att dom gör dom där nere på skansen... för väldigt länge sen =( hm.. varför prenumererar jag på Antika världen?? suck.. jaja.. den ha legat i en låda väldigt länge så... 

Fick fram allt, fick upp solstolen, fick dit mama och sen vare bara att vänta på kunder.
Rätt dött hela dagen faktiskt. Det hade varit jättebra både lördagen å tisdagen, men såklart där solen gassade som aldrig förr, ja då va alla på stranden.
äh, man få se de som en picknick, fast med ca 100:- i tim.. Blir ett bra extrajobb de här.. haha.. 
Jag fick iaf ihop 500 spänn o mama 150, så helt dumt var det ju inte. 
Knallröda axlar fick man åxå.. 
Tanken var att jag tänkte stå där på lördag oxå, men eftersom det är gatufesten, så känns det lite dumt,. Så jag o en kompis siktar in oss på nästa lördag ist. Beställer några lätta moln, så man inte storknar också. 

jaha, va ska man hitta på nu då? Ante sitter i VIPtältet på gatufesten med jobbet.. som tur ä ska alla jobba imorn, så det blir nog inte så sent. Kanske ska skynda mig att ta en liten powernap 21.52 ?! äh,..bit ihop, snart börja den braiga serien, sen kan man nog ta sig inöver.

John på tvären är med ikväll också.. vet inte om han försöker tjuvläsa eller,.huvet åker upp å ner hela tiden.. där till höger.. haha 
Ungen på tvären =)
sOV GOTT
e





måndag 4 juli 2011

kommer att bli som syster Malin

En bild säger mer än, ja några ord iaf. Man skrattar åt alla som ha köpt en massa kläder, som dom knappt hinner använda,.. å nu är man där själv... hm.
Gick lite lös på bäbiskläder idag.. Nu har jag en liten påse med nya kläder (bild) o sen fick jag ihop en liten påse hos Hanna som jag hälsade på imorse.
Hur ska de då bli när han väl ha kommit ut?? ojoj

Dagens bilder
v 33+3 mätte 28 cm hos bm. 

klart att junior måste ha lika stil som sin pappa 

jag verka få en turkos unge =)första inköpet =)

Bröllopstårtan kom fram hos grannen =P mums, bra avslut på dagen.

E

Måndag och nytt jobb


God morgon.
Jaha, första måndagen som jag inte kliver upp för att sen åka till jobbet... Känns konstigt, men efter en vecka kan man nog vänja sig.  Känns lite orättvist när Ante måste jobba, men men.. Jag försöker jobba här hemma ist.
Varje morgon kliver jag upp med honom, steker ägg, kokar ägg, ja hur herrn vill ha sitt ägg helt enkelt. Får lite minnen från när man stod i meterlång kö i Egypten o väntade på sin omelett...där det stod en gubbe varje morgon o stekte äggen som vi turister ville ha dom.. med eller utan grönsaker? mmm gott var det.. o är det.
Sen diskar man, tvättar, o ska idag börja laga mat också.. haha. På Antes dator har han lagt en mapp på skrivbordet Emmas Mathjälp heter den. Där kan jag gå in och kika vad han har hittat för recept.. haha.. men va ska vi göra? jag har inget intresse för att laga mat, o ska ja nu vara hemma så förtvivlat (hehe) länge, så måste vi ju hjälpas åt med min matutveckling. haha..
Idag blir det någon slags fläskfilé med pasta. Recept kommer.

Vad har vi gjort i helgen då?
Tja.. slösas lite pengar. Som Ante skrev som status på sin Facebook. : Att möta upp frugan på birsta kostade honom 5000 spänn. Haha. men så sant, nu står våra loungemöbler på altanen, o dom är sååå skön att ligga i efter maten. Dock tyckte mama o papa att det var dålig service på den där uteserveringen.. dom knacka i bordet kanske miljoner gånger, själv låg jag inne i soffan o funderade på vad det var grannen höll på att "knacka" ihop?! Tills mama var så kaffesugen att hon kom in från ytterdörren, trots att balkongdörren stod på vid gavel.. jaja.. jag bjöd dom på en enligt dom lite snål kopp kaffe. Har inte riktigt kommit fram till hur kaffemaskinen fungerar. Stor kopp lite kaffe kan man säga ist =)
Sen tog jag tag i mina loppislådor.. Jag o mama ska ju loppa på tors, så nu är allting prismärkt.. det ska bli spännande. Hon ringde just o allt är klart, bara att backa upp bilen o sen invänta dumma turister =)
Man få väl avsluta dagen med att köra halvahalva, som dom lite "mörkare" brukar tjata om när man jobbade i klädaffär. Så fort det var rea, kom dom o pekade på prislappen o uttryckte sig : Halvahalva?
Hm..undra vad man ska ha med sig för fikakorg? kan ju inte göra såna där utflykter, eller man kan ju inte jobba utan lunch. Kanske man ska dra igång en engångsgrill o grilla lite korv?! hehe

Annars då.
Magen tycker jag har växt, det är upp till bevis om en timme när jag ska vara hos barnmorskan. Nån liten cm kan ja väl få till hoppas ja =)
Låg ute i solen lite igår, glömde helt bort att smörja in mig.. vilket resulterade i att jag har en vit mage med en röd "topp" på ?! längst fram är det rosa o på sidorna lika vit som vanligt.. suck.

Idag ska jag åka till Hanna, som fick en Charlie för inte allt för länge sen. Hon hade visst jättemycke kläder, o jag som inte gillar begagnade kläder, ska dit å kika iaf. Kan ju finnas nått. Sen blir det ett litet varv på birsta tillsammans. Har hittat ett par kanske hur coola byxor som helst.. till junior =) Lika som pappa måste han ju ha.. ojoj.. nu börjas de. å han ha inte ens tittat ut än... hm..

Nä, dags att röra på mig.
Bild på magen o byxan  och resultat från bm kommer i eftermiddag.
ha de gott!

// E