tisdag 20 december 2011

killträff, starka ben och jullimpor i massor

Det är helt galet, som jag säger varenda gång, men dagarna går så sjukt fort. Jag tänker varje kväll att jag ska sätta mig o lägga in lite bilder, för att typ dokumentera vad vi gör.
Förra veckan var vi i stan hos Elisabeth o Ville, som är precis 2 veckor äldre och med oss var även Lena o Vilgot, som är precis 4 v äldre..så lustigt att så nära kompisar får barn med 2 v mellanrum.. haha.
Vilgot, Ville o John

I Onsdags blev John 4 månader.
Väger nu 6705g o är 65cm lång o då ser man ut så här =)
En ny god bok från farmor

skön min.. haha
I helgen har vi klätt granen, det blir ju väldigt mysigt ljus av smålamporna. 3 tomtar bor i huset, så lite mer juligt än det brukar. Trots att vi inte ska ha några klappar i år, så ligger det en hel hög under granen redan.. men är man liten å sötast, så lär högen växa lite till =)
Stod o funderade varför man har överhuvudtaget hänger kulor i granen?!
I våran fina 75:- gran från Erikshjälpen hänger det en rosa kula med flamingo, Rosa grisar från Klippan, svarta kulor, snålt med glitter o en riktigt smarrig cupcakekula som hänger strax under den sjukt fula toppstjärnan för 19 spänn på ikea.. men men.
Julkort är klart, sillen inlagd, köttbullarna färdig, och jag håller just nu på med ett gäng jullimpor, som jag just kom på att dom har gäst i över en timme! måste nog kila o baka ut dom.
Fick sötfrämmande ända in i hallen av granntjejen Holly, som var ute på sitt livs premiär i pulka.. Hon hade skrattat hela vägen hemifrån =) 

 John har sen två dagar tillbaka börja stå. Han vill stå mest hela tiden när han är med sin pappa. jättestadiga ben och gillar det skarpt. Jag testade till o med att hålla honom bara i händerna, och det gick lika bra.
Ska ta tag i mina limpor nu, som har jäst väldigt länge. Hade en liten "fågel" som skrek höga toner mer än att bara sitta o kvittra. Å still ville han inte heller vara. Här är han på väg att bli lite galen, sen gick vi o sov ist.
Ska skynda mig att baka ut limporna innan det är dags för lek o stoj igen=)

Julbilder kommer.
Kram E




tisdag 13 december 2011

Sankta lucia.... pris, fynd och mycket mer =)

myser lite under vardagsrumsbordet 

Hej hej.. Jaha, första luciadagen i John´s liv, och han sover över.. haha.. nu skulle vi inte iväg någonstans, men vi vaknade 09:10 och halv tio skulle sotaren komma så det blev lite bråttom.
Väldigt bra inställd bäbis det här. Undra hur länge det håller i sig?
Vad har vi hittat på då? Jo, vi håller på att öva flaska med palten och det går väl inte sådär jättebra. Köpte ersättning för att inte slösa på gomjölken, och eftersom det är så få gånger, så tänkte vi att det skulle bli bra. Så vi testade en gång till...han högg verkligen efter flaskan och det kändes bara så roligt/lättande. Dock efter en stund blev han helt flammig i hela ansiktet
Mejlade en bild till BVC och bara en stund efter så hade det försvunnit och han verka inte ha märkt nått. Men nu har vi iaf fått tid hos doktorn, för att göra pricktest, för han har verkligen lika dålig hud som mig och det kan va skönt att få ordning på det redan nu. Sen är det ju bara att hoppas att han inte är allergisk mot mjölk =((

John han kan han?! Han har varit med mig hela dagen, ändå har han lyckats köpa blommor till sin mamma på fredagseftermiddagen.. sååå fina, å en såå gla mamma.
Ante hade ledig helg, å det är så mysigt. På fredagskvällen låg vi alla under vardagsrumsbordet med Palten, vi hade till o med godisskålen med oss där under..för hur kul är det för palten att ligga där på golvet alldeles själv?
Vi tog ett varv till birsta på söndan för att handla den enda julklappen för i år.. En resesäng till jr. Sen åkte vi hem i ren panik o tog en promenad i fina vädret ist. Lite galet att åka till birsta på en helg när man kan göra det vilken dag o tid som helst annars.
Kokat knäck har vi gjort..den här gången med kulprov, vilket gjorde att dom misslyckade jag gjorde första gången, tycker då jag smakar godare.
Ångest bara av att titta på bilden... O undra varför man blir så sugen på att borsta tänderna? hua.. efter jul måste jag skärpa mig. Har aldrig ätit så mycke godis som man gör nu. Skulle man inte rasa i vikt av att amma? Själv säger jag som Frida..: Ja, ja vet, gaffeln är för liten!!?? Man är konstant hungrig.
Lillpalten
John fick ett halsband av EEE, hur gulligt som helst, men vågar inte riktigt använda det än, då hans armar flaxar omkring så mycke, och allt han får tag i stoppar han i munnen...så..nä.. inte än.=)
Men det var väldigt gulligt.. Låg och satt på köksgolvet och poserade smyckesmodell. Nu är han naken för att han sen skulle bada..så..nä, vi har inte så varmt att man måste va naken.



Idag när vi väl kommit upp ur sängen, tog vi en lång promenad med Annelie o lilla Eli. Sen tog vi lite fika här, medans dom lekte på varsitt håll..en i gymmet en i babysittern...så roligt när dom är vaken och upptäcker varandra.
Sen packade ja in lilleman och åkte till erikshjälpen i timrå. Helt galet, men jag hittade precis det jag letat efter!! just när jag skulle gå ut, så stod den bara där.. en festivo ljusstake, den minsta för 59 spänn!!!
Så nu har jag radat upp en sjukt massa ljusstakar, lite wild & crazy o Ante gillar det inte, men äh.. äre jul så äre ..
Det ser värre ut på bild måste ja säga! Jösses va fult! haha
Sen var vi till mitt jobb en sväng. Igår var jag iväg själv på glöggkväll hos Jenny, min arbetskamrat.. allihopa var där och det var såå mysigt. Hade hoppats att det skulle gå bättre för Ante här hemma att mata med flaska, men nä.. han åt typ hälften och blev sen arg. Men oj vilken underbar blick man fick sen när man kom hem.. Han stannade upp mitt i ammandet flera gånger, tittade på mig, tills jag tittade tillbaka, å då bara log han.. ÅÅÅÅÅhh.. Ska pumpa ur lite imorn, å testa igen. Jag har aldrig provat att ge honom flaskan, utan det ha bara varit Ante, Kanske blir det för många förändringar?! vem vet? Så bäst att jag testar jag me.

Iaf så fick vi reda på att vi hade vunnit en tävling i torsdags, när det var tjejkväll på Iittala. Pappelina hade en frågeslinga och jag chansade på varje fråga, ändå vann vi..vilket aldrig händer. Så idag var vi och valde ut priset... va tycks? Ska försöka få tag i en kortare som jag kan lägga framför spisen, annars ser det så himla tomt ut.
Den är röd o rosa och det passar ju väldigt bra just nu =)
John tog in posten idag.. haha.. 
 Kanske en lite för stor bitring, men oj vad han skrattade åt den när den skramlade.. o såklart skulle han smaka på den åxå..
 Har just glömt att visa vad jr fick förra veckan i brevlådan.. ett litet paket med en rolig tröja.. Hade mina aningar och visst var det från faster Minga som just kommit hem från Thailand =).. Ska bara växa i den lite mer först =)
Den är mycke större än vad den ser ut på bilden =)
Halva veckan har gått och ännu är kalendern full. Imorn ska vi vara i stan hos Elisabeth och Ville. Lena o Vilgot kommer åxå. så vi ska ta oss en promenad, sen bjuder Bettan på lunch. Sen skulle vi egentligen iväg på kvällen också, men det verka bli inställt.
Sen på tors är det "gympa" med mammorna och mitt på dan är det dags för andra föräldragruppenträff och den här gången ska vi lära oss babymassage. Kan va trevligt.
Fredag tro jag att vi inte ska gö nått speciellt.. helt galet.. Har aldrig skrivit kalender, men nu behövs det verkligen, då man kanske är "ledig" en dag i veckan..
Å junior, ja han är bara nöjd å hänger med överallt =)

Ante är i umeå tre dagar, så vi är helt ensamma.. Just nu sover han, men snart är det dags för mer mys å lek..Ja men just ja!!!
I söndags vände han själv från rygg till mage, Ante fick vittna!! och när jag igår skulle försöka få se det själv, nä då gjorde han det inte.. Men när jag sen la han på mage, tittade bort, å när jag sen tittade tillbaka, så låg han på rygg o såg så himla nöjd ut.. Men igår kväll fick jag åxå se hans vändning från rygg till mage! =) Lillpalten som bara blir större å större...

Äh, en kiss på de här, så är det nog dags att amma lite sen.

Trevlig lucia på er, om de nu är nån fler än mormor o svärmor som läser ;)
E&J

torsdag 8 december 2011

Matlåda, lite som att jobba igen

Har just kommit in från en skön promenad i nysnön.. igår kväll och säkert i natt snöade det, så ca10 cm nysnö ligger ute på gården.
Vi är ett gäng mammor som träffas två gånger i veckan och kör Boot Camp. Träningsövningar både utomhus o inomhus. i vanliga fall har jag fått in oss på folkan, men idag gick det inte, Så en av mammorna bjöd hem oss till henne ist. Å med kort varsel, så kom vi aldrig fram till hur vi skulle göra med lunch, så det slutade med att alla tog med sig sin egen matlåda. Så när vi satt där allihopa med olika maträtter i sina lådor, fick man en släng om hur det var att jobba .. för annars har man nästan glömt bort hur det egentligen är där ute i verkligheten =) Kom på igår att när jag räknar efter, så sover jag nog 8-9 tim per natt!! det gör man ju inte ens när man jobbar! Men, det lär ju ändras...eller inte =)
Eli född 26 aug och John 

Adam född 2 aug o John 
Missade lille Tristan, som gick hem.. han är född den 8 aug. Så många aug barn =)
Va händer annars då? Igår fyllde pappa Ante år. Han fick en tjock silverberlock med texten JOHN på. Så nu har jag beställt en, som jag ska få när jag fyller år,. fast det är så långt dit, så jag ska tjata vidare på Ante att jag fortfarande inte har fått nån förlossningspresent, som man ska få enligt Frida =)

En söt kille
Tiden går ju så sjukt fort, men jag ska kolla tillbaka i fotoalbumet så jag vet vad jag inte har visat.
På första advent åkte vi in till Jonas o Emma o barnen och bakade pepparkakor....så här söt kan en kaka vara

Förra veckan kom jag på en pyjamas som har suttit på en nalle sen jag köpte den. och eftersom man har jobbat i branchen, kunde jag se årsmodellen på prisetiketten.. 2005 hade jag köpt den.. och den är nu i John´s storlek =)
Våran goa tiger
Annars är det full fart. han greppar duktigt och håller man fram nånting framför honom, så greppar han o stoppar i munnen.. ibland med en liten attack, så man får passa sig =) Allt ska i munnen, helst hela handen, ibland båda. Sen tränar han o Ante på att vända.. Men det han gör själv är att han vänder sig till sidan, men där fastnar han då armarna är i vägen.. ligger i fosterställning och kramphåller sig i ärmarna.

Men det är nog inte länge innan han plötsligt kommer att komma på hur man gör.
För nån dag sen la ja honom på stora mattan i köket medans jag skulle damsuga. Jag la honom med huvudet mot diskbänken och när jag sen kom tillbaka låg han åt helt fel håll och inte alls på mattan...haha
Nu vaknade John.. pratar HELA tiden.. vet inte riktigt vad han säger, men gulligt är det.
Så här gullig var man igår i sin nya body.
Nä, dags att mata på killen, stoppa han i bilen och åka in på jobbet o kika en sväng.
De blev mest bilder idag, men de är väl det som är roligast.

hej hopp