onsdag 21 mars 2012

Små grodorna är lustiga att se

Gadd nr 2 har kommit upp ännu mer, men måste bara lägga in den här bilden på lillpalten först =)
Idag var det dags för babysim nr2. Morbror Linuz var med och tog bilder. Har försökt att inte få med så mycke av flodhästen som var med John idag. Stackars Ante, förstår att han inte vill följa med när han är gift me nå så groteskt.. Äh, skyller på belysningen och om inte annat på den eländiga klädseln ;)
 Idag skulle vi öva lite inför dyk. Vi skulle hälla vatten över huvudet o säga dyyyk och sen berömma dom. John har aldrig fått så mycket vatten i ansiktet, men han brydde sig inte ett dugg. Han gled mest omkring o såg mer ut som om han undrade vad vi gjorde där överhuvudtaget. Inte alls lika sprallig o till sig som första gången. Men men.. det gick iaf väldigt bra. Han somnade gott i bilen hem.













Nu sitter man helt knäckt i soffan, väntar på att Kjelle ska börja på 3an.. Så roligt tv program

Sov gott alla,.
E

torsdag 15 mars 2012

Grodsim o 7 månaders dag

7 Månader sen man hade sitt livs träningspass.. Men oj vad tiden går fort..John utvecklas o visar oss nått nytt varje dag. Han har fått en till tand, men som bara har visat sina taggar än så länge. Han kryper, och ålar omkring. Det som har varit en lite avkopplande stund att sätta honom i gåstolen, då han inte har lyckats komma så långt är nu förbi. Morfar var här o smörjde hjulen, så nu finns det inte ett hinder förutom om ytterdörren är stängd. Han sträcker ut armarna och sen drar han iväg.. full fart. Ante har blivit lite påkommen, listerna som jag trodde satt fast, gör verkligen inte det. Det smäller i varje hörn och när det nu blir tyst, ska man inte bara strunta i det. Nä, då står han antagligen under kaffemaskinen och drar i lådorna. Idag kom jag på honom med att stå med en påse rödlök... stod o smakade lite på etiketten.
En annan "rutin" han har i sin gåstol är att : starta i vardagsrummet, sladda förbi kylskåpet, rycka ner handduken under kaffemaskinen, fortsätta ut i hallen, dra golvlampan ända mot ytterdörren, ta av locket på lampan, bita lite i den, å sen vända o åka in mot köket igen. Som sagt, nu lämnar man honom inte ens i stolen.. haha

Igår var vi på väg ut på den dagliga promenaden, för att sen åka in till stan för första babysimmet.
Men hade en kompis som ringde o frågade om vi skulle på kyrkis, å vem bangar? Så det fick bli långkalsongkyrkis för både mig o palten. Sen iväg på en promenad. Sov nån timme ute, åt lunch (min egengjorda barnmat) Lillkillen, han gapar åt allt. Han äter nu riktig mat till lunch, ammar nån tim efter, gröt till middag och sen välling, innan vi lägger honom får han amma lite, annars spricker ja.
Det fungerar iaf väldigt bra, och jag har verkligen inte slut på mjölk, så jag fortsätter mer som mellanmål o ett natt mål.
Iaf så var det sen dags för babysim. och är det någonting som jag o Ante kommit överrens om är att babysim skulle han gå på, då jag avskyr badhus. Men...Ante var i Ängelholm, så det var jag som fick åka.
Det började roligt när vi satt allihopa för upprop. John sa ah efter varje namn som fröken räknade upp..
Helt galet egentligen. Vi har velat fram o tillbaka ifall vi skulle gå överhuvudtaget. Så jag lyckades boka in kursen dagen innan?! sen hör man vissa som ställer sig i kö redan innan barnet är fött? iaf så. John skrattade hysteriskt medans jag vaggade honom i vattnet. vi gled runt där i bassängen o sjöng några låtar mm Oj vad hans badbalja här hemma är tråkig nu. mmm vi måste nog bygga pool till sommaren. Det gick iaf jättebra och min badhusångest är borta, iaf på babysim. Lite klurigt hur man skulle göra efteråt...vem man gör klar först osv. Men slut som alla barn var, så låg dom bara still på golvdynan o tittade. Hann knappt sätta John i bilstolen innan han sov..o sov i två timmar. Sen var han vaken några timmar innan han gick o lade sig och sov sen hela natten. Bad är bra =) Jag höll mig vaken till 21:15 sen somnade även jag.
Idag var John hos mormor o morfar medans jag hade mitt mammapass.
När jag kom dit sen, så hade han ätit både kycklinggryta o lite egengjord fruktpure. Nöjd kille.
Sen tog jag med mig mormor upp till bvc för föräldraträff. Sprang dit lite innan, så att jag hann väga o mäta honom.
71 cm lång o vägde 8255g
Var med en stund på föräldraträffen, sen var det dags att lägga sig i tandläkarstolen i rummet bredvid. Därför var mormor med, så hon tog med sig John på en promenad. haha..Vi la honom halv 2 och jag hämtade in honom halv 5. Helt galet va han sover gott ute i vagnen.

Imorn kommer John´s gammelfarmor Doris från Finland. Ska bli jättekul. Jag har inte träffat henne på ja det är nog 10 år sen. Galet länge sen. Så Camilla o Staffan kommer också hit.
Så just nu håller Ante på att slänga ihop en smörgåstårta till lunchen...gött gött.
Nä, dags för lite tv innan man ska slänga sig i säng.
Men morfar, när va du hos tandläkaren sist ? ;)

Hm, kan nog kosta lite tro ja ;)
Sov gott
E



Sportlov o utekyrkis

Vill bara lägga in lite bilder från utekyrkis under v 10. Det var jättemysigt. Lena o Vilgot kom förbi och gick med oss bort till röda torget där alla andra 40 pers var.. Vi fick med oss morfar A också. =) Vi satt i ring o sjöng, åkte pulka och grillade korv, drack varm choklad o solen sken. Jättemysigt.
John o morfar

John testar Vilgot´s solbrillor

Tjena säger Vilgot

Bästa vänner?

Vilgot lär John allt han kan

Ebba o sin kusin Arvid var åxå redo att åka pulka

Några sånger

Morfar leker

Första "backen" 

Grannen Holly vill gärna visa sina tänder

Full fart frammåt
Det var en väldigt lyckad dag, med fint väder o väldigt många barn.
E

torsdag 8 mars 2012

Söta bilder bara

Äh, det blir nog tre inlägg idag, så är ja inte skyldiga er nått =) hehe





e

Pite, här komme vi

Ja, nu har det ju gått två veckor sen vi va i Pite o hälsade på gammelmormor o gammelmorfar, och även "gammelmoster" Helena.
Jag och mormor M och John åkte upp på onsdag eftermiddag och mellanlandade för en natt hos John´s farmor o farfar. John gillar inte riktigt att vara vaken i bilen när det är kolsvart utanför, så det blev många stopp för tröst o amning innan vi var framme på maskrosvägen.
Men sen vare som att checka in på hotell, förutom att vi tog springnota =)
Varsitt rum fick vi på våning två och en hejdundrande hotellfrulle på morgonen efter. Farfar R pressade apelsinjuice och mormor M fick efter typ 30 år äta sån där låååååångfil igen.. Ser ju helt sjukt ut juh.. haha.
På torsda startade vi runt nio och var uppe i Pite vid halv 2, samtidigt som vi stannade bilen utanför porten, för att lasta ur tattarlastet, så kom moster H i handikapptaxi.. haha..muppbuss.
Vi hade det väldigt mysigt iaf och våran lillolle fick träffa gammelOlle...tycker att dom är så lik varann på vissa bilder.
På fredan packade jag o John baksätet fullt i pratiga tanter.. mormor M, moster H och deras kusin surriga M. =) haha.. John satt mest bara å stirrade på dom på vägen upp..
Jag som går på försäkringskassapengar handlade dyrast =( hm typiskt .
John visar Olle sin lekmatta
Plötsligt hittar han en låda...
Han är ju kille, så det är ju klart att han vet hur man ska göra.
Lite soffhäng med Inger innan det var dags för att sova.
Gamla Olle o Lilla Olle 
Lite morgonmys i sängen medans jag passade på att duscha ifred
Morgonmys
Ja, det var många famnar han fick vara i. .Jag fungerade mest som en matstation =)
Känner lite på Olle
Busar lite 

Tja, de var väl dom finaste bilderna från lilla semestern.. 
Håll i er, idag blir det två bloggar.

kram E & J








torsdag 1 mars 2012

Vilde i Bilder

Jag har så fasligt mycke bilder att lägga ut, så det blir bara lite bildtext
Jag o John har varit uppe i Piteå och hälsat på gammelmormor o gammelmorfar, men dom bilderna har jag i nya kameran, så det får bli morgondagens inlägg.
När man får hålla i kameran själv, då kan man bjuda på ett härligt smile

Här är ja!

120217 Visar lilla tanden

Bra med lite hjälp när man ska duka

Har fattat hur man rör sig i gåstolen, så nu är han överallt

Har efter att ha gått mjölkskola, börjat mer o mer med smakisar.. är nog mest jag som tycker att det är FÖR smidigt med att amma, så därför har jag börjat lite mer flitigt nu.
Blåbär
Blåbär, banangröt, majskrokar, morötter, palsternacka, broccoli, banan, å ikväll även välling.
Banangröt 
Det går rätt bra, men det är väldigt små portioner fortfarande. Men men.
Måste visa min fina tavla som John fått från gammelmormor o gammelmorfar (pengar) Den är sååå fin
snygg va?
Just nu ligger John i Antes knä o dricker välling, verkar verkligen gå hem, men hålet i nappflaskan verka vara lite för litet, för han blir jättearg. Så nu byter vi ut det till mammas bästa automat =)
Nu försvann dom upp igen för att se sista perioden av hockeyn..
Snygging
John är inte still en sekund.. Så här såg det ut igår när jag skulle göra mat. La honom på stora mattan i köket, vips va han ute i hallen, å sen när ja tittade igen, ja då låg han under matstolen i matrummet.. haha.. full fart bakåt.
Vilar lite
Å det går rätt fort åxå

Idag har John ätit gröt o banan o majskrokar... När jag sen skulle amma honom, blev han så här? måste ha varit nått som ja ha ätit, eftersom det kom så långt efter. men det gick bort efter en kvart. Men nu ikväll var det lugnt igen, syndes ingenting. Vore ju konstigt om det skulle vara juicen jag drack?! köpte en ny med hallon o päron o det var efter det som ja ammade?! så fort?
Den här gången blev det även i hårbotten!?


Igår kom mormor o morfar hem med en pulka till Vilde.. (kanske var det jag som tjatade lite)
Men idag skulle vi iaf testa den,.. å han tyckte att det var jätteroligt. Vi tog en sväng runt på byn..så de bli roligt när det är finväder
Mot brevlådan!
Sov gott