söndag 27 januari 2013

Ja o palten är ensam hemma


Våran sötaste pajas !





Har haft ledig helg med John, då Ante har jobbat på mcmässan i Sthlm. Så igår åkte vi till Birsta för att shoppa lite dagiskläder. Har ju världens snällaste lilla kille, ja stora åxå, men nog gnäller den stora mer än den lilla när man ska på affärer. Vi åt lunch på Ikea, sen tänkte jag att han skulle sova lite, så att jag o Madde kunde strosa runt lite i butikerna. Men nä, han skulle inte ligga, å han skulle inte sova.. han drog ner suffletten och hängde över vagnen.... tro inte ens att det tog 1 min, så sov han så gott.



 Imorse sov vi till halv åtta.. sen åt vi lite välling i sängen och såg på lite barn tv. Medans jag sen tog fram frukost, så satt John på sin 4 hjuling och tittade ut på det -20 kalla vädret med strålande sol.
 Sen tänkte jag försöka duscha medans John lekte, men han har blivit för duktig på att öppna duschväggarna, så innan jag var klar, stod han med halva pyjamasklädda kroppen i duschen,. vatten typ överallt, så då åkte kläderna av, så fick han skrapa o leka med den nya snygga duschskrapan.
Sen åkte morgonrocken på (favoriten) Fick av han den alldeles innan vi skulle äta lunch.
Så nu ligger han o sover ute i hallen.. gick ut en sväng till brevlådan o tillbaka.. mössa o dragkedjan uppdragen på åkpåsen...åsså en filt över allt,..sen somnar han.. så man kan ta in honom igen o öppna upp.
 Dåligt nöjd kille som fick en tröja av Madde igår... klart att han ska ha en snygg dagiströja tyckte hon.. tyckte John åxå. Biiaa säger han o pekar på bilarna på tröjan.
mmm ja vet,. vi ska nog klippa sonen. De här är ju liksom ingen frisyr. Få se om de bli tuppkam, för ja vill så gärna ha kvar dom ljuvliga lockarna där bak.
Jag ska göra en fotobok till både John å lillebror, så har man allt samlat.
Magen mår bra..full fart typ hela tiden. Känner av fogarna när jag kommer hem från jobbet. Men nu längtar man bara tills det är över, så man får gå härliga promenader o bara få vara sig själv. De är tungt att ha en 2 kg klump i magen, samtidigt som man vill kramas, bära o mysa me John.. den blir liksom bara ivägen.
18 jan gått in i v 30 här. Alltså gjort 29 hela v.
Är nu i v 31, glömde ta en ny bild den här veckan..jaja.. tycker inte att det är någon större skillnad.
Oj.. nu ringde fru Nilvander o ska bju på fika. Så när lillpalten har vaknat, så smiter vi upp dit en sväng.

hej hopp

torsdag 3 januari 2013

En go gryta må ni tro 

Hej hej. Kommer att ändra/länka till en bildblogg, då det skulle vara det smidigaste eftersom jag inte är så bra på att uppdatera här. 
Så det blir mest bilder från jul idag.
Magen växer och jag mår bra. Känner av fogarna ibland, men inte så att det är jobbigt.. än iaf.
Vill ju bara att han ska komma ut, så man blir av med den här magen, som mest är i vägen när man vill kramas o leka med John.
 Firade julafton 2 ggr i år. Först på fredagen blev det skinkmacka med mormor o morfar o morbror Linuz. Många klappar blev det redan då till lilleman. Han o morfar provade kläder och han är ju lite fåfäng, så varje gång han fick på sig nått nytt, så sprang han till spegeln o kikade på sig själv.
Fick en fin Emil väska av gammelmormor o morfar. Den är för det mesta full i småbilar


Finaste ONepiecen fick han av några små kompisar. 

En riktigt morgonrock fick han åxå från Pite.. o jösses va han gillar den.
Igår när jag kom hem från jobbet, hade dom just bytt blöja, och ut kommer John i sin morgonrock. Han hade dragit ner den från kroken och ville ha den på. Så gulligt med lillstjärten i den.. haha

Sen åkte vi upp till Nordmaling på lördag innan julafton. Sen på sönda fortsatte vi upp till Umeå till kusin Colin.
Julaftonsmorgon åt vi farmors tomtegröt. Hon hade gjort till John också på hans havremjölk, oj oj va han tyckte att de va gott.
 Sen kom tomten, gick rätt bra när man satt på håll tyckte nog han. Så det blev ingen bild tillsammans med tomte o John.. inte i år iaf.
 Många klappar blev det och tröttare o tröttare blev han. Så det var skönt att sitta i pappas famn o kika i en av dom nya böckerna.
 På juldagen åkte vi hem, John somnade nästan direkt, men vaknade nedanför Övik, vilket inte alltid är jätteroligt att sitta kvar i bilen då. Så det blev vatten i sitt partyglas från mormor, majskrokar, mariekex, russin, smoothy.. ja allt jag kunde hitta i skötväskan. Men han ä såå duktig ändå.. för det är inte ofta han klagar.
 Av farmor fick han alldeles egna muminglas... 2-pack. Så klart att man måste testa båda samtidigt till middagen.
 O av mormor o morfar hade han ett stort oöppnat paket i hallen.. Han var med o byggde ihop den. och trots att han aldrig har åkt på en, så fattade han att han skulle göra det ute. Så det blev lite bråttom, då han drog ut sin låda o tog fram mössan o ville ut på en gång, trots att han fortfarande hade pyjamas.
3/1 -13 Gått in i v 28
Nu är det ju bara 12 v kvar!! jösses,. tiden går rätt snabbt ändå. fast att man tycker att det var en evighet sen de va sommar o man inget visste.
Spännande.. undra om han ser ut som John?
Jag tänker att han gör de, så man kan liksom träna namn genom att titta på John... haha..
 Fick hem vagnen i tisdags. Hittade en i Östersund. Hade tur att Antes jobbarkompis där, kunde ta emot den på sitt jobb, kände visst t o m tjejen som sålde den till mig, skickade den sen med sin pappa som skulle förbi Sundsvall i tisdags.. va? ä man inte bra på de där? inte ofta jag inte lyckas få som ja vill. Har inte testat den ute än, tänkte stoppa i John o ta en liten prommis i helgen, för att testa den. men den känns smidig, men när man står bakom "styret" känns det som ett helt företag.. haha.. Men oj så smal o fin ja ska bli när ja drar med mig ongarna ut  =)) Är väl mest till för att åka till o från dagis med. Sen har vi ju två vagnar till..=/
Åsså avslutar vi me en lite gullig bild på en cool kille på en fjantig häst =).

sov gott
E