tisdag 11 oktober 2011

semester och en massa mys

Jaha, då har man haft en vecka semester.. .kan ju inte påstå att det var så stor skillnad,.förutom att Ante var hemma hela veckan, vilket var helt underbart mysigt =)
Vi har tagit promenader, haft picknick nere vid vattnet
Sen satte Ante upp belysning på huset, vilket blev hur bra som helst =) nu ska vi försöka få dit "kjolen" under altanen innan vintern,... underlättar att komma in i garaget om alla plank är borta.
Sen har vi övat lite att ligga på mage... och fötter och knän får han upp, men oj vilka skrapsår i pannan han ska få om han skulle börja krypa nu.. haha.. huvudet är för tungt tycker John.. har inte riktigt kommit på hur man gör..Utan äter mest på mattan, grymtar och har sig, men inte alls så att han blir less och grinig, utan ligger snällt och kämpar.. haha
och så har vi myst en massa =)
Sen på onsdagen tog vi bilen upp till Nordmaling för att hälsa på farmor o farfar.. Johns första bilsemester.. Han var vaken till torsboda, sen vet han nog inte ens om att han åkt så långt =)..våran duktiga underbara unge !

Nu får det bli ett långt inlägg, för jag vet inte hur jag får bilderna bredvid varann
Men när vi kom upp, så skulle ju John berätta vad han varit med om under resan.. o jösses va gullig han va =) 




Vi var i Normaling ons-fredag.. funkade hur bra som helst.. John sov o åt som vanligt sina tider, o Farmor låg i rummet bredvid och försökte höra nått liv ifrån oss, men varför ska det låta?! Nädå..bästa bäbisen ha man fått, som inte säger nått, eller så är det för hans mamma vaknar för minsta lilla vridning, och ser jag då att han öppnar munnen, ja då är bröstet på plats innan han hinner stänga.. hehe..så vem hinner börja bli less o grinig då? 
Det har blivit lite otakt, då han lägger sig sent å sen ändå vill äta var tredje timme, så istället för som förut då han åt vid 1 å fem, så äter han som igår 12, 3 å 6..men å andra sidan är han tyst, somnar direkt efteråt, så det fungerar rätt bra ändå
Ikväll har vi lagt honom alldeles för sig själv,.. Ante ser på tv upp och jag nere.. men ingen i sovrummet.. Var förbi på barnens hus och köpte babyvakt...så den testas för första gången.
blev en liten smidig (svart såklart) med vibrator och som räcker 800 meter, så det är nästan så att man kan gå till grannen och kvällsfika... haha.. nä då...skulle aldrig lämna nått så gulligt hemma ensam =) men perfekt att ha både i vagnen och om man ska springa nånstans. Man har liksom inte velat lägga honom ensam på övervåningen för att sen sitta själv här nere..då det inte hörs alls om det är nån som gråter däruppe.. 

Iaf så åkte vi upp till Faster och långa farbrorn och lilla/stora kusinen Colin på fredagen.. Lika där, så lär inte John ha fattat att vi bytt stad.. haha..han sover så gott i bilbarnstolen
Och eftersom vi kom på fredan, så var det dags för fredagsbadet... Långa farbrorn fick rota fram den fina  baljan som gammelfarfar Tauno haft när han va liten som ja fattade det som..
Trivdes som fisken i vattnet iaf.. Benen gick i ett och man ser på honom att han verkligen trivs

Blev till o med lite grin när han skulle upp därifrån.
Sen åt vi middag och sen började John att grina..helst hysteriskt.. Hade nog magknip, vilket höll i sig hela natten... han somnade, och varje gång han vaknade så gallskrek han.. 
Usch va det gjorde ont i mammahjärtat... 
Sen på morgonen tog vi tempen och han hade lite feber, men jag tror att det mest berodde på att nått skulle ut.. 
Under frukosten såg man på John att han höll på att jobba på ett paket till pappsen.. och tyst och smidigt hade han sen fyllt blöjan till max... och vilken lättnad.. John va sig själv igen och vi kunde åka o göra Ume stad.. nog för att han missade det, då han sov hela tiden vi gick på stan, åt lunch och vaknade inte förrän vi var i Nordmaling igen..som om ingenting hade hänt =)
Nä, nog är vi lyckligt lottad som har en så enkel, snäll och otroligt söt unge =) (stoltast)

Sen hemma igen på lördag eftermiddag...
Mera övning på magen
fick mest till en massa juckande 

vänder sig själv till sidan

Nä, dags att kvällsfika lite med bästa Ante.. känns konstigt att inte John ligger på en filt å slumrar här bredvid.. men det är bara att vänja sig.. klart att han ska sova själv utan att jag måste gå å lägga mig samtidigt..
Nog för att jag brukar va lika trött som han på kvällen, så det går av bara farten att ta med mig själv när jag ska natta honom..

sov gott alla !

E&J










1 kommentar:

  1. Du kan verkligen skriva roligt,härligt att ni haft sköna lediga dagar,din lilla familj.Kram mamma

    SvaraRadera