torsdag 21 april 2011

23 dec

Fick en hel påse med en massa grav.test o ägglossningstest av grannen.. Bra att ha påstod hon =)
Efter att ha varit sjukt trött en vecka och en man som var helt säker på att någon hade flyttat in, så vare dags att ta fram den där påsen. Den 22 dec 2010 kissade jag på stickan och den visade positivt direkt. Tog en bild med mobilen på stickan, gick upp till Ante o berättade och sen slängde jag iväg ett mess till Frida =)som är som en lillasyster för mig.
Väldigt tidigt, var i v 6, var hypernervös att ens gå på toa, ifall det skulle bli som gången innan. Så den första veckan var väldigt läskig. Även om vi aldrig hade vetat att det var nått gången innan, om det inte hade varit så att min mens alltid är exakt samma dag. men men.. nu är det glömt.Är så glad och tacksam att det var så tidigt att man knappt märkte de. Vi tog det som en bra julklapp både för oss såklart o till våra familjer.. att berätta det när vi skulle träffas. Man fattar liksom inte att det är något i magen, det gör jag fortfarande inte.
Alla blev såklart jätteglada och redan på julafton fick jag en craving. Åt en HEL stor burk med svärmors inlagda sill.. var visst sugen på de då!? Kan säga att dagen efter var jag inte lika tänd på den burken, och sen dess har jag haft lite svårt att titta till sillen =) Funderar faktiskt just nu hur vi ska göra med påsklunchen i helgen? äre inte då man alltid äter sill? hua ligen.. haha. Nya traditioner få man införskaffa sig lite snabbt tro ja.


Från söndagen efter julafton började jag inte må illa, men jag var ständigt åksjuk. Köpte åksjukeband på apoteket och det fungerade faktiskt rätt bra. Trots att lillebror hade sett på tv att just den punkten som bandet skulle trycka på, inte alls finns.. men äh, sitter det i huvet och man kan lura kroppen så enkelt, ja då äre ju bra=)

Sitter o läser i en gravidbok som jag fick av mamma där man fyller i varje vecka hur man mår o känner.
Där hade jag skrivit att brösten började svälla och att jag mådde sjukt illa hela veckan.

Fram till v 12 mådde jag jätteilla varje morgon. Hade nästan panik när man var själv första timmarna på jobbet.. Du vet den där känslan att du vill spy, men du kan inte för du är uppe ibland en massa kunder. Jättejobbigt.
Men med skorpor i skåpet o åksjukeband på handlederna gick det iaf bra.
12/1 var jag hos barnmorskan Elisabeth första gången. Man går då igenom lite vad man ska tänka på och vad man ska äta mm. Men det som känns så sjukt är ju att det känns som att man sitter o låtsas, då man bara har kissat på en sticka, men sen inte vet om det är någon där?!

I slutet på januari kräktes ja rätt ofta på morgonen.
Minns en dag när Ante släppte av mig ute vid parkeringen till jobbet och jag skulle gå runt huset. Jag kräktes 5gg.. Det var små pölar hela vägen fram till våran lagerdörr.. hahah.
Så mornarna har varit värst. Har en morgon som jag inte kommer att glömma.. inte Ante heller tro ja.
Jag klev upp..lyckades få i mig frukost direkt.. mycke frukost. Fil å flingor, mackor, ägg, te, juice.. ja allt.. Åsså är ja så smart att jag ska ta ut soporna,..öppnar lådan, tar tag i påsen och kommer då på att vi åt torsk dagen innan... Börja hulka
Hulkar lite till
Å lite till... andas
Sen kommer det.. fulla händerna, i håret.. hela jag..
Det var bara att börja om.. Ny frukost, dock inte lika mycke för det hann jag inte innan jobbet.
Sen var det en annan gång, som jag skulle koka ägg och fick se en liten brun prick på äggskalet.. Börja hulka å sen vare bara att springa..
Så väldigt känslig mot lukt och ja. vissa "prickar" också =)

11 feb var jag på inskrivning hos barnmorskan.
Tog en massa olika blodprov och allt såg jättebra ut.
2011-02-15 v13

Fick tid för ultraljud 29 mars, vilket kändes som en evighet dit.
Det var v 15  som jag började märka att jag inte kunde ha några av mina kläder. inte så mycke på magen, men mest runt höft och stjärt. Så redan där flyttade man in i INDISKAs trikåkjol =) vet inte hur många jag äger just nu =)
2011-02-28 i v16
Inte så stor skillnad på bilderna.. Mer än att ja va smal =( haha..
2011-03-14 kanske lite rundare
Hade en bra födelesedag. Skulle ha kakfrosseri hela lördagen, så jag hade öppet hus med en massa vänner som kom o fikade o umgicks.. Jättetrevligt. å väldigt mycke kakor.. Man va som sockerhög när alla hade åkt hem.

Den stora dagen 29/3 kl 08:00 På kvinnokliniken i Sundsvall =) =)
Var hypernervös hela morgonen,. man vill ju vet att allt är ok. har den två armar å två ben? har den ett huvud? är det någon där överhuvudtaget?
Så kom bilden fram, Ante var helt säker på att jag skulle börja grina, men jag var så lättad och mest...inte förskräckt, men det är liksom läskigt att se någon ligga där inne, som verkligen är en människa. Som svalde och spotta och vifta på armar o ben och som i stort sätt inte var still en sekund medans hon höll på.
Älskad från första stund <3
Vilken lättnad när man kom ut därifrån. Han hade allt, armar, ben, huvud, ett hjärta som slog fint.
Å nu bara väntar o väntar man. Tiden går väldigt fort ändå.
Går in i v24 på söndag. Stjärten är det som växer tycker jag. Magen får jag många kommentarer om att den är så liten.. Men kolla in baken säger jag då !
Har gått upp 7kg och har nu slängt bort vågen. =)
Men Ante säger att mina bomber(!) lär väga en hel del .. haha.. Å magen börja spänna lite.
Dock liten o smidig.
Här kommer en bild, alldeles färsk ... OBS! kolla in vecket efter att ha suttit å skrivit all denna text =)
2011-04-21 22v o 6 dagar =)

Nu fick jag just en spark.. Dags att äta mat tycker han =)

Ja, men då har jag iaf börjat min nya blogg =)
Välkommen hörrni 

Glad påsk o trevlig helg !

Kram från mig





3 kommentarer:

  1. Söta lilla magen...
    Ska komma å klappa lite på den...
    Tänk att er största kärlek i livet växer där inne...visst är det underbart...
    Världens bästa hotell med jacuzzi som den lilla simmar i...
    Tänk att vi alla har legat i en mage...konstigt att tänka....inte kan väl Bert Karlsson legat i en mage??????
    Näe...

    Ha en bra kväll och hoppas att den blivande pappan kryar på sig....

    SvaraRadera
  2. Mysigt med mage, önskar jag bloggat när C låg i magen.

    Trevlig påskhelg!

    Familjen på Tomtebo

    SvaraRadera
  3. å vilken söt liten mage hälsar tant eller menar faster Rantis.....

    SvaraRadera